Kaffebönor


Hela kaffebönor och espressobönor från hela världen

Kaffebönor och espressobönor finns i olika kvaliteter och priser. Som en seriös kaffedrinkare kan du hitta och beställa de mest utsökta hela kaffebönorna och espressobönorna från hela världen. Leveransen sker snabbt och vanligtvis inom 24-48 timmar, när vi har fått din kaffebeställning.

Kvalitet och pris följer - men inte alltid smak

Utan att kompromissa med kvaliteten hittar du kaffebönor - och espressobönor i alla prisklasser - från de billiga kaffebönorna ROSSO till de lite dyrare kaffebönorna, där pris och kvalitet följer varandra. Men det är slutligen dina smaklökar som avgör. Det betyder att du lätt kan bli kär i en av våra billigare kaffekvaliteter. Stäng ögonen och försök. Våra kaffepaket är ett bra ställe att börja där du får rabatt på våra kaffebönor.

Behöver ditt kaffe vara organisk och fair trade-certifierat?

Om ditt kaffe måste certifieras som ekologiskt kaffe, rättvisekaffe och kanske också levereras i komposterbara förpackningar, bör du titta närmare på Molinari BIO. Det är inte bara organiskt och Fairtrade-certifierat - det finns också i en förpackning tillverkad av komposterbara material.

Är 100% arabica det bästa valet?

Om du väljer, är 100% arabica bönor eller en blandning av både arabica och robusta kaffebönor upp till dina smaklökar. Det är viktigt att betona att det finns 124 olika sorter av arabica. Så eftersom du köper hela kaffebönor tillverkade av 100% arabica betyder det inte att du köper den bästa kaffekvaliteten. Robusta är en strängare typ av kaffe, och det finns också robusta kaffebönor i många olika sorter och kvaliteter. Med ett 100% bra kvalitet arabica-kaffe kan du vanligtvis förvänta dig en mild kaffestyrka. Där du, med en blandning av arabica och robusta kaffebönor, kommer du att uppleva ett mer spännande och levande kaffe, där smakerna får fritt spel.

Hur rostar vi kaffebönorna

Det är en myt att espressokaffe ska mörkrostas. Den korta versionen är att med medium rostade kaffebönor får du den bästa möjligheten att njuta av kvaliteten du betalar för. Det är på grund av rostningen som bevarar kaffets naturliga smak och arom. En mörkare rostning kan upplevas mer bitter, och en lätt rostning ger kaffet en ljusare och finare kropp. Rostningen av våra kaffebönor görs vid en temperatur mellan 150 °C, - 210 °C. Kaffebönorna skakas genom varm luft, införs i en härdad stålroterande trumma med en skakningstid på cirka 15 minuter. Denna typ av rostning - även känd som Slow Roast - garanterar en bättre smak och aromutveckling.

Hur ska du förvara kaffebönorna?

När du öppnar kaffepåsen, häll aldrig kaffebönorna i en fin kaffekanna. Om du gör det, förlorar kaffet smak och arom. Förvara bönorna i originalförpackningen och helst torr, sval och borta från direkt solljus. Ett kylskåp är ett bra ställe. Om du gör det kan en öppen påse med kaffebönor pågå i 4 veckor utan att förlora för mycket smak och arom. Kaffepåsar som inte öppnas bör endast hållas borta från direkt solljus och värme.

Alla våra kaffebönor har en envägsventil så att gaserna kan släppas utan luft till kaffebönorna. Det är det bästa alternativet till nyrostad kaffe om inte bättre.

Läs också: Bli en mästare i Espresso